Fazolový salát s čabajkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s čabajkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40268 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kg | Fazolky mražené |
300 g | Klobása - Čabajka |
20 g | Kopr čerstvý |
1 dl | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 365,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fazolky mražené, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Klobása - Čabajka, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s čabajkou postup přípravy receptu:
1 | Klobásu nakrájíme na kolečka a na pánvi za stálého obracení opečeme, aby změkla, asi tak 5 minut, a dáme stranou. |
2 | Zelené fazolky opláchneme a ve vroucí vodě povaříme přibližně 5 minut doměkka. Scedíme, opět opláchneme pod tekoucí studenou vodou, nakrájíme na půlky a dáme do salátové mísy, kam přidáme vychladlou klobásu, drobně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, olej, vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu, dobře promícháme a podle vlastní chutě přidáme ocet, sůl a pepř. Ještě jednou zamícháme a porcujeme na talíře anebo do salátových menších misek. |
Poznámka
Fazolový salát servírujeme studený s opečeným chlebem.