Pařížské máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížské máslo
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40348 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Kapary |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 kávová lžička | Martell cognac |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 98,7mg |
Vláknina | 773,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kerblík, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary, Kečup, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížské máslo postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme kečup, najemno nasekanou jarní cibulku, petrželku, hořčici, koňak, worcester, najemno nasekané kapary a kerblík, sůl, pepř a máslo. |
2 | Vše důkladně promícháme a prošleháme, utvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do chladničky na 24 hodin, aby se vůně důkladně propojily. Poté můžeme servírovat. |