Koláčky - lodičky s krémem a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky - lodičky s krémem a krevetami
Koláčky - lodičky s krémem a krevetami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 40383 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Kerblík |
krém z avokáda | |
---|---|
4 ks | Avokádo |
1 polévková lžíce | Česnekové máslo |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
230 g | Majonéza |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
vařené krevety | |
220 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
těsto | |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
120 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Minerální voda perlivá |
70 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
Koláčky - lodičky s krémem a krevetami | |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 128,1mg |
Draslík | 844,3mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Avokádo, Citronová šťáva, Pepř bílý, Sůl, Sůl, Voda pitná, Citronová šťáva, Minerální voda perlivá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnekové máslo, Majonéza, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláčky - lodičky s krémem a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme si krevety. Zmrazené vyloupané krevety musíme správně rozmrazit. Zmrazené malé krevety umístíme do mikrotenového sáčku a vložíme je přes noc do misky s ledovou vodou a necháme je v chladničce. Voda se nesmí ke krevetám dostat. Před přípravou musí být krevety úplně rozmrazené. |
2 | Druhý den si do hrnce dáme 2 litry vody, 2 lžíce soli a vodu přivedeme k varu. Krevety vložíme do vody a pomalu je vaříme. Od bodu varu malé krevety vaříme 3-4 minuty, větší 7-8 minut. Když mají mléčně růžovou barvu, jsou uvařené. Jednu vyjmeme, rozkrojíme a tak zjistíme, jestli jsou uvařené. Potom je sítem z vody vyjmeme. |
3 | Do mísy prosejeme 70 g hladké mouky se špetkou soli, 110 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme 1 žloutek s 1 lžičkou citronové šťávy a se 2 lžícemi minerální vody. |
4 | Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Potom ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet. |
5 | Na pomoučeném vále vyválíme čtverec o rozměru přibližně 33 x 33 cm, o síle 2-3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme. Z placky vykrojíme tvary lodiček podle velikosti formiček a těsto natlačíme do formiček - lodiček. |
6 | (Odřezky těsta znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme a naplníme formičky.) Celkem by mělo být 24 kusů, podle síly vyváleného těsta. |
7 | Formičky položíme na plech a dáme je do předem vyhřáté trouby na 190°C. Pečeme je dozlatova 10-15 minut. Formičky s těstem necháme vychladnout. Pomocí nože lodičky z formy vyjmeme. |
8 | Omyjeme a drobně pokrájíme kerblík. |
9 | Avokádo oloupeme, dužinu vydlabeme a dáme do misky. Přidáme česnekové máslo, majonézu, bílý pepř, sůl podle chuti a citronovou šťávu. Krém dobře vyšleháme a naplníme jím připravené lodičky. Na každou položíme malé uvařené krevety, posypeme kerblíkem a servírujeme. |