Vinná marináda s česnekem a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinná marináda s česnekem a bylinkami
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40416 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kerblík |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 127,2mg |
Vláknina | 724,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Kerblík, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinná marináda s česnekem a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme. Tymián a kerblík omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. |
2 | V misce smícháme portské víno, balsamico, olivový olej, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Vše důkladně promícháme a necháme 6 hodin odležet v chladničce, pak používáme. |