Jednoduchý recept

Šunkové kuře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 40433

Ingredience

12 ks Bílá cibulka
125 g Houby čerstvé
4 ks Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 plátek Prosciutto sušené
125 g Ricotta
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno bílé
3 dl Vývar drůbeží
120 g Špenát mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 839kJ
1% Sacharidy 5 g
17% Tuky 13 g
33% Sodík 668 mg
85% Bílkoviny 48 g

Šunkové kuře postup přípravy receptu:

1

Z rozmrazeného špenátu vymačkáme vodu, smícháme ho s ricottou a muškátovým oříškem, osolíme a opepříme.

2

Do každého kousku kuřete uděláme z boku zářez, aby vznikla kapsa. Kapsy naplníme špenátovou směsí, prsíčka zabalíme do šunky a zajistíme párátky. Přikryjeme a necháme zchladit v lednici.

3

V pánvi rozpustíme máslo s olejem a z každé strany smažíme prsa 2 minuty, poté je přemístíme do ohnivzdorné misky a udržujeme teplé.

4

Cibulky a houby osmažíme, vmícháme hladkou mouku a podléváme vývarem a vínem. Přivedeme k varu a mícháme. Osolíme, opepříme a směs naneseme na kuře.

5

V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Prsa poté otočíme a pečeme ještě 10 minut.

6

Odstraníme párátka a podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept