Rybí zahuštěná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí zahuštěná polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40608 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 41,8mg |
Draslík | 662,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 23,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí zahuštěná polévka postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, brambory česnek, cibuli, vše očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci zahřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme, přidáme nakrájený česnek, 2 ks mrkev, nakrájené brambory, všechny suroviny promícháme, vysypeme na kostky nakrájenou rybu, zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a vaříme asi 20 minut do změknutí brambor. |
2 | Polévku stáhneme z ohně a mixérem rozmixujeme, dochutíme solí pepřem, naporcujeme na talíře a podáváme. |
3 | Do misky nastrouháme 1 ks mrkve, pokapeme ji vymačkanou citrónovou šťávou z 1 ks citrónu, promícháme a posypeme každou porci na talíři. |
Poznámka
Rybí polévku servírujeme teplou na teplém talíři, ozdobíme jemně nastrouhanou mrkvi.