Mrkvový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový závin
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40729 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná celozrnná |
350 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 g | Mrkev kořen |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 hrst | Rozinky tmavé |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
250 ml | Voda pitná |
náplň | |
---|---|
1 ks | Cukr vanilka |
1000 g | Jablka |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 419,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Strouhanka, Voda pitná, Jablka, Pudinkový prášek - vanilkový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen, Rozinky tmavé, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový závin postup přípravy receptu:
1 | Z hrubé mouky, očištěné, nastrouhané mrkve, prášku do pečiva a nakrájeného másla vypracujeme těsto. |
2 | Na pracovní desce těsto rozválíme na 3 pláty, posypeme strouhankou a potřeme připravenou náplní. Náplň posypeme nasekanými ořechy a omytými rozinkami. Zavineme, potřeme vodou a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. |
3 | Záviny pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova. |
4 | Příprava náplně: Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a skořicí. |