Francouzská cibulačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská cibulačka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4078 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
375 g | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
75 g | Tuk |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 009kJ
3% Sacharidy 11 g
25% Tuky 19 g
38% Sodík 750 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 17,8mg |
Draslík | 302,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská cibulačka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na rozpáleném tuku orestujeme. Přilijeme vývar a uvaříme doměkka. |
2 | Ochutíme solí a pepřem, přidáme víno, promícháme a podáváme. |