Vařené kuře s vaječnou oblohou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené kuře s vaječnou oblohou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 40826 |
Ingredience
80 g | Cibule |
16 g | Ginkgo |
1 ks | Kuře |
70 g | Mrkev kořen |
13 ml | Olej stolní |
10 g | Shiitake houby |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
8 g | Česnek |
14 g | Cibulka jarní |
18 g | Cukr krupice |
16 ml | Olej sezamový |
45 ml | Omáčka sójová |
5,5 ml | Sirup zázvorový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 305,5mg |
Draslík | 718,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 17,9mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Olej stolní, Shiitake houby, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej sezamový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ginkgo, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Sirup zázvorový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené kuře s vaječnou oblohou postup přípravy receptu:
1 | Z kuřete vyjmeme vnitřnosti, propláchneme ho pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší obdélníkové kousky. Houby namočíme na hodinu do vody, usušíme je promnutím v utěrce, odřízneme jim nožičky a nakrájíme na stejně velké kousky, jako jsme nakrájeli kuřecí maso. Mrkev oloupeme a nakrájíme na čtverečky 3 cm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší obdélníčky. Plod Ginkgo orestujeme na troše oleji po dobu 2 minut a poté oloupeme. Vejce rozklepneme na pánev s trochou oleje a necháme ztuhnout vcelku, poté jej nakrájíme na kosočtverečky, ty odložíme na konečnou ozdobu. Ingredience na kořenící omáčku smícháme. |
2 | Ve vroucí vodě necháme kuřecí kousky vařit 2 minuty, aby se maso lépe očistilo. Poté kousky kuřete vyjmeme a dáme do hrnce s vodou, ve které jsme rozmíchali polovinu připravené kořenící omáčky a přivedeme vodu s omáčkou a kuřetem k varu. Po dosažení bodu varu vaříme kuře na mírnějším ohni dalších 20 minut. Po těchto 20 minutách přidáme k masu zbytek kořenící omáčky a vaříme dalších 10 minut. Po této době přisypeme k vařícímu se pokrmu kousky mrkve, cibule a hub, vaříme už jen 10 minut. Když vývar zhoustne, přisypeme orestované plody Ginkgo a dusíme 3 minuty za stálého polévání, aby se plody Ginkgo leskly. Hotový pokrm servírujeme teplý, ozdobený kousky připraveného vejce. |