Zapékaný hrách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný hrách
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40926 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hrách |
1 kávová lžička | Majoránka |
50 ml | Olej rostlinný |
200 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 222,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný hrách postup přípravy receptu:
1 | Několik hodin předem namočený hrách uvaříme ve stejné vodě doměkka a scedíme. |
2 | Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu, zalijeme vývarem a pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut. |
3 | Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Smícháme ji s hrachem, rýží, prolisovaným česnekem, majoránkou a solí. |
4 | Směs vložíme do olejem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapečeme. |
5 | Pokrm můžeme vhodně doplnit zeleninovou čalamádou. |