Dort ořechový z bílků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort ořechový z bílků
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 4121 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
150 g | Ořechy vlašské |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 112,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort ořechový z bílků postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme tuhý sníh. Po částech zašleháme cukr, vmícháme tekuté vychladlé máslo a strouhané ořechy smíchané s moukou. |
2 | Pečeme ve vymaštěné, hrubou moukou vysypané formě asi 30 minut. |
3 | Hotový dort poléváme čokoládovou polevou nebo jej podáváme se šlehačkou. |