Ragú z ryby se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z ryby se zeleninou
Ragú z ryby se zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41262 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr palmový |
2 ks | Kafirové listy |
2 polévková lžíce | Kari pasta červená |
400 ml | Kokosové mléko |
800 g | Okouník mořský |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Paprika žlutá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 84,1mg |
Draslík | 653,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kokosové mléko, Okouník mořský, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Kafirové listy, Kari pasta červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z ryby se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso z okouníka mořského omyjeme pod proudem studené vody, odložíme a necháme rybu okapat. Nakrájíme na kostky o hraně asi 1,5 centimetru. |
2 | Omyjeme papriku, rozkrojíme na polovinu, zbavíme ji semínek, odstraníme bílé žebroví a nakrájíme ji na proužky široké asi 5 milimetrů. Očistíme jarní cibulky a společně s částí zelené natě nakrájíme na kolečka. Nůžkami nastříháme limetkové lístky na proužky. |
3 | Připravíme wok, zahřejeme olej a vložíme na něj kari pastu. Pastu přelijeme kokosovým mlékem a přilijeme ještě rybí omáčku. Přidáme ještě pokrájenou papriku a jarní cibulky. Počkáme, až směs začne vřít a vložíme nakrájené rybí kostky. Ztlumíme plamen. |
4 | Čtyři minuty povaříme a nakonec posypeme nasekanými limetkovými lístky. |