Recept

Bramborové šišky s meruňkovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41307

Ingredience

500 g Brambory
500 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Krém
150 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
500 g Meruňky
60 g Máslo čerstvé
250 g Smetana 33% (šlehačka)
100 g Strouhanka
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 575kJ
27% Sacharidy 96 g
26% Tuky 19 g
11% Sodík 210 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bramborové šišky s meruňkovým krémem postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory ve slupce, uvařené je scedíme, necháme vychladnout, potom oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme na moukou posypaný vál. K bramborám přidáme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj celé vejce, rukou trochu promícháme, přimícháme tvaroh, osolíme a vypracujeme těsto, které se nebude lepit na ruce. Z těsta rukama vytvoříme dlouhý vál silný 3 cm. Z dlouhého válu nožem uřízneme 7 cm dlouhou šišku.

2

Do hrnce nalijeme vodu a do vařící položíme šišky, které povaříme asi 8 minut. Až vyplavou na hladinu, jsou uvařené. Vybereme je z vody, dáme do misky, kam přidáme na kostky nakrájené máslo, vařečkou promícháme, aby se šišky promastily máslem, potom je posypeme strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem, zase zamícháme, naaranžujeme na mělké talíře a přidáme meruňkový krém.

3

Krém: Meruňky umyjeme, oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kostky, dáme je do hrnce, zalijeme vodou, vysypeme cukr, vanilkový cukr a povaříme do úplného změknutí. Uvařené necháme vychladnout, můžeme rozmixovat,ale nemusíme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a zlehka vmícháme do vychladlých meruněk.

Poznámka

Šišky podáváme teplé, ozdobíme mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept