Švestková povidla s portským vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková povidla s portským vínem
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 165 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41427 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
250 g | Cukr želírovací |
3 polévková lžíce | Slivovice |
2,5 kg | Švestky |
2 cl | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 133g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 986,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Slivovice, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková povidla s portským vínem postup přípravy receptu:
1 | Švestky omyjeme, zbavíme pecek, rozpůlíme a půlky rozkrájíme na menší kousky. Švestky vložíme do pekáče a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Během pečení švestky občas promícháme. |
2 | Pekáč vyjmeme, přidáme želírovací cukr, portské víno, promícháme a na sporáku přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut, nakonec přimícháme 3 lžíce slivovice a ještě 1 minutu povaříme, potom pekáč ze sporáku stáhneme. |
3 | Povidla nalijeme do připravených zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme. |