Hovězí ledvinky se sezamovými semínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí ledvinky se sezamovými semínky
Hovězí ledvinky se sezamovými semínky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41432 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Hovězí ledviny |
1 kávová lžička | Ocet rýžový |
200 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
50 g | Sezam - semena |
2 polévková lžíce | Škrob jemný kukuřičný gustin |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 616,5mg |
Draslík | 557,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Hovězí ledviny, Olej arašídový (podzemnicový), Sezam - semena, Vaječný bílek slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sójová, Škrob jemný kukuřičný gustin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí ledvinky se sezamovými semínky postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí ledvinky nakrájíme na maximálně 3 mm silné plátky. Zázvor a česnek oloupeme a posekáme na drobné kousíčky. V misce smícháme rýžový ocet a sójovou omáčku, přidáme cukr, posekaný zázvor a česnek a směs dobře vmícháme do pokrájeného masa. |
2 | V další míse ušleháme bílky společně se škrobem až vznikne tuhá pěna, do níž opatrně vmícháme sezamová semínka. |
3 | Přichystáme si wok, ve kterém si rozpálíme arašídový olej. Plátky ledvinek zlehka obalíme v pěně z bílků a vhodíme na rozpálený olej a 3 minuty restujeme. Maso opatrně vyndáme sběračkou z woku, necháme okapat a ihned teplé servírujeme. |