Kořeněné broskve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné broskve
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41502 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
750 g | Broskve |
375 g | Cukr krupice |
8 ks | Hřebíček |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Nové koření celé |
1,5 cl | Ocet vinný |
1 ks | Skořice celá |
2 kávová lžička | Sůl |
2 cl | Voda pitná |
1 balení | Zavařovací cukr |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 161g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 587,5mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 914,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Broskve, Cukr krupice, Hřebíček, Koriandr mletý, Nové koření celé, Ocet vinný, Skořice celá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zavařovací cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné broskve postup přípravy receptu:
1 | Broskve omyjeme, zbavíme pecek a pokrájíme na dílky. |
2 | V hrnci smícháme vinný ocet, vodu, cukr, sůl, bobkový list, celou skořici, koriandr, hřebíček, nové koření a přivedeme k varu. Povaříme asi 5 minut, dokud se cukr nerozpustí. |
3 | Hrnec se směsí sundáme ze sporáku a přimícháme zavařovací cukr. |
4 | Do zavařovacích sklenic naskládáme dílky broskví a zalijeme připraveným nálevem. Sklenice vzduchotěsně uzavřeme. |