Recept

Košíčky s mascarpone krémem a růžovým pomerančem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41511

Ingredience

1 ks Pomeranče
sýrový krém
1 polévková lžíce Citronová šťáva
30 g Cukr moučkový
220 g Mascarpone
1,2 dl Smetana 33% (šlehačka)
těsto
500 g Listové těsto
1,5 dl Voda pitná
Košíčky s mascarpone krémem a růžovým pomerančem
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 536kJ
11% Sacharidy 40 g
62% Tuky 46 g
0% Sodík 1 mg
14% Bílkoviny 8 g

Košíčky s mascarpone krémem a růžovým pomerančem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme sýrový krém: čerstvý lahodný sýr Mascarpone v míse smícháme s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou. Elektrickým šlehačem sýr s cukrem vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme smetanu a krém prošleháváme do zhoustnutí. Odložíme ho do chladničky na 20 minut.

2

Omyjeme a osušíme růžový pomeranč. Oloupeme ho a jednotlivé plátky sloupneme z bílé slupky tak, že nám zůstanou jen plátky s čistou dužinou a odložíme je do misky.

3

Upečeme si košíčky z listového těsta. Na pomoučeném vále si velmi zlehka rozválíme listové těsto na sílu 5-7 mm. Formičkou o průměru 12 cm si vykrojíme 12 koleček. Ze 6 velkých koleček vykrojíme menší kolečka formičkou o průměru 10 cm.

4

Velká kolečka potřeme vodou a na ně opatrně položíme vykrojené okraje široké 2 cm. Po upečení nám vytvoří misku. Vše položíme na plech s pečícím papírem. Okraje vytvořených misek a zbylá malá kolečka potřeme též vodou. Malá kolečka používáme jako pokličku k naplněným miskám.

5

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Na dno trouby si dáme misku s vodou (1 dl). Pečeme asi 10 minut dozlatova. vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout.

6

Košíčky naplníme sýrovým krémem, ozdobíme plátky růžového pomeranče. Podáváme je vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept