Recept

Zakrytý jablečný koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41531

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
500 g Listové těsto
1 ks Vaječný bílek slepičí
Jablečné pyré
50 g Brusinky sušené
50 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 ks Jablka
150 ml Voda pitná
Náplň
25 g Cukr třtinový
25 g Hrozinky
2 ks Jablka
25 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pomerančová kůra
1 špetka Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 790kJ
15% Sacharidy 54 g
54% Tuky 41 g
1% Sodík 11 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zakrytý jablečný koláč postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.

2

Do hrnce vložíme kousky jednoho jablka, přidáme cukr, sušené brusinky, vanilkový cukr a 150 ml vody. Přivedeme k varu a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, pak za pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré.

3

Z listového těsta vyválíme kruh a vložíme ho na pečícím papírem vyložený plech. Zbytek jablek smícháme s hrozinkami, cukrem, máslem, skořicí a pomerančovou kůrou. Takto připravenou směs naklademe do středu těsta, okraje potřeme vodu a spojíme do uzlíčku. Přiklopíme druhým plechem vyloženým pečícím papírem a opatrně převrátíme. Odstraníme vrchní pečící papír a uzlík opatrně vyválíme. Těsto potřeme bílkem a posypeme cukrem. Ostrým nožem povrch těsta třikrát prořízneme a vložíme na 20 minut odpočívat do chladničky.

4

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a vložíme do ní plech s koláčem. Pečeme asi 30 minut. Po upečení koláč necháme trochu zchladnout, nakrájíme ho na dílky a servírujeme přelitý jablečným pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept