Kuře v mátové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v mátové omáčce
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 41551 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
50 ml | Jogurt bílý |
8 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 256,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 565,0mg |
Vitamín A | 120,0mg |
Vitamín B6 | 3,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v mátové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna svlékneme z kůže a dáme do zapékací mísy. Okolo rozložíme na plátky nakrájenou cibuli, potřeme citronovou šťávou a přidáme mátu. Necháme cca 2 hodiny odležet v lednici, případně můžeme nechat přes noc. |
2 | Kuře poté dáme do trouby a pečeme při teplotě 190 stupňů Celsia cca 45 minut, dokud nebude téměř hotové. Kuře poté vyndáme a vše kromě kuřete přelijeme do mixéru. Rozmixovanou směs poté propasírujeme přes cedník a dáme na pánev. Rozehřejeme na mírném ohni a pomalu vmícháváme jogurt. Popřípadě přidáme pepř a sůl dle vlastní chuti. Směs poté nalijeme na kuře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým pečivem, popřípadě zeleným salátem.