Kečup ostrý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kečup ostrý
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41573 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
120 g | Cukr krupice |
800 ml | Ocet vinný |
1 kg | Rajčata |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 562kJ
8% Sacharidy 27 g
1% Tuky 0 g
3% Sodík 57 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 412,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cukr krupice, Ocet vinný, Rajčata, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Kečup ostrý postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme a rozmixujeme. Poté vmícháme všechny ostatní ingredience (cukr zkaramelizujeme) a necháme 3x projít varem. Odstavíme a po vychladnutí rozdělíme do sklenic a uchováme. |