Recept

Špenátový salát s česnekem - Šígumči námul

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 41585

Ingredience

0,2 g Paprika červená
4 g Sůl
3 l Voda pitná
400 g Špenát listový čerstvý
Kořenící omáčka
8 ml Olej sezamový
3 ml Omáčka sójová
4,5 g Pórek
3,5 g Sezam - semena
2 g Sůl
2,8 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 48 kcal
Kilojoule 200kJ
1% Sacharidy 4 g
4% Tuky 3 g
35% Sodík 691 mg
6% Bílkoviny 3 g

Špenátový salát s česnekem - Šígumči námul postup přípravy receptu:

1

Z čerstvého špenátu odstraníme kořen a špenát rozdělíme na části, u kterých nařízneme spodní stonky. Špenát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Papriku opláchneme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenoučké centimetrové nudličky.

2

Kořenící omáčku připravíme smícháním sójové omáčky s nasekaným pórkem, nasekaným česnekem, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Směs ochutíme solí.

3

Rozkrájený špenát spaříme nad vroucí vodou v hrnci a potom jej propereme pod tekoucí vodou a z propláchnutého špenátu vodu vymačkáme. Potom všechen špenát nakrájíme na delší nudličky a do nich důkladně vmícháme kořenící omáčku. Salát před podáváním ozdobíme tenkými nudličkami papriky.

4

Pokrm podáváme studený.

Poznámka

Odrůda špenátu Pohangcho je tvrdší, než ostatní odrůdy špenátu, proto ho spařujeme o 2 minuty déle. Vodu z propraného špenátu vymačkáváme jemně, aby nebyl příliš vysušený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept