Slepičí vývar se ztracenými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí vývar se ztracenými vejci
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41605 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bujón slepičí |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
4 plátek | Veka |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 658,4mg |
---|---|
Cholesterol | 275,3mg |
Draslík | 94,0mg |
Vláknina | 168,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón slepičí, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí vývar se ztracenými vejci postup přípravy receptu:
1 | V litru vody uvaříme slepičí bujón, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme. Plátky veky potřeme máslem a po obou stranách osmažíme dozlatova. |
2 | Osmažené plátky veky rozdělíme do hlubokých talířů, na každý plátek opatrně rozklepneme vejce, pomalu přelijeme vroucím slepičím vývarem, přesypeme sýrem a petrželovou natí. Hned podáváme. |