Jednoduchý recept

Kapustová polévka s hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41779

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Hrášek
250 g Kapusta hlávková
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 933kJ
6% Sacharidy 22 g
131% Tuky 98 g
14% Sodík 276 mg
17% Bílkoviny 9 g

Kapustová polévka s hráškem postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v mírně osolené vodě doměkka.

2

V pánvi na 1 lžíci másla podusíme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu, vsypeme, hrášek, osolíme a opepříme.

3

K měkké zelenině vmícháme rozkvedlaná vejce a směs přidáme do vroucí vody s téměř uvařenými bramborami.

4

Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, přimícháme do polévky a krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept