Jehněčí s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s nádivkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41781 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Jehněčí plec |
80 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
300 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
500 ml | Vývar jehněčí |
Nádivka | |
---|---|
80 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
3 g | Muškátový oříšek |
20 g | Petržel - nať |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
150 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 287,1mg |
Draslík | 877,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí plec, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar jehněčí, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo. Podusíme na něm očištěné a na nudličky pokrájené žampiony, vyjmeme a přendáme do misky. Přidáme na kostičky nakrájenou žemli, najemno nasekanou cibuli, přilijeme smetanu, osolíme, nastrouháme muškátový oříšek, zasypeme nasekanou petrželkou, přimícháme žloutky a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Očištěné maso opatrně vykostíme, uděláme do něho kapsu, kterou naplníme nádivkou a zašijeme. Do pekáče vložíme kosti a mírně na tuku osmahneme, kosti vyjmeme a prudce osmahneme nadité maso, osolíme, opepříme, dáme zpět kosti, podlijeme vývarem a v troubě pod poklicí dusíme doměkka. |
3 | Před koncem dušení přidáme pokrájené papriky a oloupaná rajčata, pro barvu dopečeme bez poklice. Hotové maso nakrájíme na porce, odstraníme kosti, do šťávy dáme kousek másla, necháme přejít varem a dokořeníme. |
Poznámka
Podáváme s těstovinou nebo bramborovým knedlíkem.