Jednoduchý recept

Indický jablkový koláč džaldí-džaldí

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41872

Ingredience

164 g Cukr moučkový
1 kg Jablka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
170 g Mouka polohrubá
200 g Máslo čerstvé
235 g Pšeničná krupice
1 kávová lžička Vanilka mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,013 kcal
Kilojoule 4 240kJ
42% Sacharidy 151 g
57% Tuky 43 g
0% Sodík 4 mg
21% Bílkoviny 12 g

Indický jablkový koláč džaldí-džaldí postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s krupicí, cukrem a kypřicím práškem. Polovinu této směsi vsypeme do pekáče z varného skla. Na mouku nakrouháme oloupaná jablka a posypeme vanilkou. Navrch dáme zbytek suché směsi a přelijeme rozpuštěným máslem.

2

Ve vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut.

Poznámka

Vanilku můžeme nahradit skořicí, místo jablek lze použít např. hrušky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept