Okurková směs se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurková směs se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 41916 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Párky jemné |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
200 g | Žampiony čerstvé |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 431,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Okurka salátová, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Párky jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurková směs se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Párky nakrájíme na kostičky. Omytou, neoloupanou okurku nakrájíme na malé kousky, osolíme a necháme chvíli stát. |
2 | V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme lžící vody a chvíli podusíme. Přidáme párky, okořeníme a za stálého míchání krátce opékáme. |
3 | Když párky pustí šťávu, vmícháme nakrájenou okurku a vše podusíme pod pokličkou asi 10 minut. |
4 | Nakonec pokrm zjemníme zakysanou smetanou a krátce povaříme. |
5 | Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo čerstvé pečivo. |