Jednoduchý recept

Rizoto se sušenými rajčaty na slunci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 41930

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Hrášek mražený
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
8 ks Rajčata sušená sterilovaná
350 g Rýže Arborio
75 g Sýr Parmezán
1,5 dl Víno bílé
8,5 dl Vývar zeleninový
1 špetka Šafrán
50 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

94% Kalorie 1,856 kcal
Kilojoule 7 765kJ
63% Sacharidy 229 g
130% Tuky 97 g
144% Sodík 3 g
36% Bílkoviny 20 g

Rizoto se sušenými rajčaty na slunci postup přípravy receptu:

1

Ve woku rozehřejeme máslo a olej a osmahneme nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidáme rýži arborio, šafrán a promícháme, aby se rýže obalila v oleji, a minutu smažíme.

2

Do rýže lijeme pomalu vývar a víno, mícháme a přidáváme další, až když se předcházející vývar a víno vstřebaly.

3

Když nalijeme polovinu vývaru a vína, vmícháme sušená rajčata. Rýže by se měla uvařit za 20 minut. Vmícháme hrášek, sýr a pokrájenou parmskou šunku. Vaříme 3 minuty, promícháme, aby byl hrášek horký.

4

Poté podáváme ozdobené strouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept