Skopový ovar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový ovar
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41981 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
40 g | Cibule |
4 ks | Nové koření celé |
5 g | Pepř černý celý |
600 g | Skopová plec |
5 g | Sůl |
60 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová plec, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový ovar postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu. Odleželé maso omyjeme, dáme do vařící vody, osolíme a pomalu vaříme. Před dovařením přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a veškeré koření. Hotové maso vyndáme, vývar přecedíme a vložíme na kolečka pokrájené brambory, které uvaříme doměkka. |
2 | Vařené maso podáváme s vařenou zeleninou a bramborem. |