Recept

Čokoládovo-jablečný koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42001

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
80 g Cukr třtinový
4 ks Jablka
1 polévková lžíce Martell cognac
90 g Máslo čerstvé
80 g Ořechy vlašské
3 ks Vejce slepičí
90 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 929kJ
6% Sacharidy 22 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 23 mg
6% Bílkoviny 4 g

Čokoládovo-jablečný koláč postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

2

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem, přimícháme koňak a necháme trochu zchladnout.

3

V misce ušleháme žloutky s cukrem a přimícháme je do zchladlé čokolády společně s nasekanými vlašskými ořechy.

4

V druhé míse ušleháme z bílků tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do čokoládové směsi. Čokoládové těsto nalijeme do formy. Jablka omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců a překrojíme na poloviny. Poloviny jablek klademe navrch těsta.

5

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Po upečení koláč z trouby vyjmeme, necháme vychladnout, vyjmeme z formy a servírujeme. Sypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept