Krémová brokolicová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová brokolicová polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42104 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
120 g | Brokolice |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř bílý |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 59,5mg |
Draslík | 430,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová brokolicová polévka postup přípravy receptu:
1 | Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, dáme ji do síta. V hrnci přivedeme k varu 3-4 dl vody, síto s brokolicí zavěsíme na hrnec, zakryjeme poklicí a vaříme ji v páře asi 7-10 minut. Pak brokolici dáme do mísy, zalijeme 1 dl smetany, přidáme 1 lžíci hladké mouky a vše rozmixujeme dohladka. 1 dl smetany vyšleháme na tuhou šlehačku. |
2 | V hrnci přivedeme k varu čistý zeleninový vývar, do něj pomalu zamícháme smetanu s brokolicí a krátce povaříme (asi 2 minuty). Polévku dochutíme solí, pepřem a nalijeme ji do talířů. Na každou porci brokolicové polévky položíme 2 lžíce šlehačky a podáváme. |
Poznámka
Brokolicová polévka tip - zkuste brokolici připravit blanšírováním, neztratí tak barvu a brokolicová polévka bude krásně zelená.