Bifteky s portským - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky s portským
Bifteky s portským
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42173 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bujón hovězí |
2 ks | Cibulka jarní |
800 g | Hovězí svíčková |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Víno madeira |
80 ml | Víno portské |
120 ml | Voda pitná |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 141,1mg |
Draslík | 818,2mg |
Vláknina | 868,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky s portským postup přípravy receptu:
1 | Svíčkovou nakrájíme na 4 silné bifteky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí. |
2 | Na rozpáleném másle osmažíme bifteky, z každé strany asi 2,5 minuty, poté je vyjmeme a držíme na teple. Ve vodě 10 minut vaříme hovězí bujón. |
3 | Do výpeku vložíme žampiony a za občasného míchání je 5 minut podusíme. Přimícháme cibulky a dusíme ještě minutu. Do směsi vmícháme mouku, minutu smažíme, zašleháme vývar, portské, madeiru, smetanu a na mírném plameni pomalu vaříme, až omáčka zhoustne. |
4 | Bifteky lehce osolíme a servírujeme přelité omáčkou. |