Pstruh s avokádovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s avokádovou salsou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42288 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
360 g | Brambory |
0,5 ks | Cibule červená |
20 g | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 ks | Okurka salátová |
0,5 kávová lžička | Olej olivový |
720 g | Pstruh |
1 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 104,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Brambory, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Pstruh, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh s avokádovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém grilovacím plátu, potřeném olivovým olejem, opečeme brambory s červenou slupkou nakrájené na čtvrtky, asi 10 minut. |
2 | Olivovým olejem potřeme 4 plátky pstruha, rozdělené na polovinu, a z obou stran opékáme 4-5 minut. Zkontrolujeme, zda je pstruh propečený. |
3 | Jako další si nachystáme avokádovou salsu. V misce zamícháme kostičky oloupaného a vypeckovaného avokáda, nakrájenou neoloupanou malou okurku a středně velké rajče, obojí bez semínek, kostičky červené cibule, limetkovou šťávu, červený vinný ocet a lístky čerstvého koriandru. |
4 | Upečené brambory rozložíme na talíře, položíme na ně pstruha, polijeme avokádovou salsou a podáváme. |