Jednoduchý recept

Piemontese noky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 42301

Ingredience

450 g Brambory vařené
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1,5 dl Omáčka hnědá univerzální (UHO)
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
175 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 213kJ
11% Sacharidy 38 g
42% Tuky 31 g
60% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Piemontese noky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme teplé šťouchané brambory s moukou. Přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a vajíčko, žloutky, osolíme, opepříme a promícháme těsto.

2

Z těsta uždibujeme malé kousky a v dlaních je vyválíme, abychom vytvořili malé kuličky o velikosti ořechu. Zmáčkneme je vidličkou, aby byly placaté a ve tvaru válečku.

3

Přivedeme osolenou vodu k varu v hrnci, přidáme noky, vlijeme olej a povaříme 10 minut.

4

Ve velké pánvi smícháme omáčku a máslo. Přisypeme postupně strouhaný parmezán.

5

Noky vyndáme z hrnce, promícháme s omáčkou a ihned podáváme.

Poznámka

Brambory teplé šťouchané.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept