Piemontese noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piemontese noky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42301 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
450 g | Brambory vařené |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1,5 dl | Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
175 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 294,2mg |
Draslík | 454,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 74,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka hnědá univerzální (UHO) nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Piemontese noky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme teplé šťouchané brambory s moukou. Přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a vajíčko, žloutky, osolíme, opepříme a promícháme těsto. |
2 | Z těsta uždibujeme malé kousky a v dlaních je vyválíme, abychom vytvořili malé kuličky o velikosti ořechu. Zmáčkneme je vidličkou, aby byly placaté a ve tvaru válečku. |
3 | Přivedeme osolenou vodu k varu v hrnci, přidáme noky, vlijeme olej a povaříme 10 minut. |
4 | Ve velké pánvi smícháme omáčku a máslo. Přisypeme postupně strouhaný parmezán. |
5 | Noky vyndáme z hrnce, promícháme s omáčkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Brambory teplé šťouchané.