Kečup pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kečup pikantní
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 42314 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
250 g | Cibule |
200 g | Cukr krupice |
20 g | Feferony |
10 g | Hřebíček |
250 ml | Ocet vinný |
5 g | Pepř černý mletý |
2000 g | Rajčata |
20 g | Sůl |
15 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 122,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Feferony, Hřebíček, Ocet vinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kečup pikantní postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, feferonku posekáme, očištěný celer pokrájíme nahrubo. Vše vložíme do hrnce, přilijeme ocet, přidáme mletý hřebíček, pepř, sůl, cukr a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Podle potřeby můžeme trochu podlévat vodou. |
2 | Směs rozmixujeme, zakápneme worcesterem, nalijeme do menších zavařovacích sklenic a zavařujeme 20 minut. |
3 | Kečup ve sklenicích skladujeme v chladu a temnu. |