Broskvový kompot domácí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový kompot domácí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 42337 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 kg | Broskve |
6 polévková lžíce | Citronová šťáva |
40 g | Cukr vanilka |
4 ks | Hřebíček |
4 polévková lžíce | Med včelí |
40 g | Skořice mletá |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,2mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová šťáva, Hřebíček, Med včelí, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový kompot domácí postup přípravy receptu:
1 | Broskve umyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, které naskládáme na dno sklenice, do každé vložíme hřebíček. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme citrónovou šťávu, vysypeme skořici, vanilkový cukr a med, přivedeme k varu. Připravenou šťávu stáhneme ze sporáku a pomalu naběračkou zaléváme broskve ve sklenici, které zavíčkujeme a v hrnci s vodou je povaříme 10 minut. Potom je vyndáme, necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo. |
Poznámka
Z tohoto návodu připravíme 3 sklenice kompotu.