Jednoduchý recept

Broskvový kompot domácí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42337

Ingredience

2 kg Broskve
6 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Cukr vanilka
4 ks Hřebíček
4 polévková lžíce Med včelí
40 g Skořice mletá
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 809kJ
31% Sacharidy 111 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 17 mg
12% Bílkoviny 7 g

Broskvový kompot domácí postup přípravy receptu:

1

Broskve umyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, které naskládáme na dno sklenice, do každé vložíme hřebíček. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme citrónovou šťávu, vysypeme skořici, vanilkový cukr a med, přivedeme k varu. Připravenou šťávu stáhneme ze sporáku a pomalu naběračkou zaléváme broskve ve sklenici, které zavíčkujeme a v hrnci s vodou je povaříme 10 minut. Potom je vyndáme, necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.

Poznámka

Z tohoto návodu připravíme 3 sklenice kompotu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept