Ragú z jazyka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z jazyka
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42365 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 dkg | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Ocet vinný |
300 g | Okurka salátová |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
30 g | Tuk |
600 g | Vepřový jazyk |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 173,1mg |
Draslík | 689,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Okurka salátová, Sůl, Tuk, Vepřový jazyk, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z jazyka postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci uvaříme doměkka jazyky v osolené vodě, oloupeme, pokrájíme na nudličky, přelijeme horkým vývarem, necháme stát na teple. |
2 | Okurku oloupeme,vyndáme semena a pokrájíme na centimetrové plátky, osolíme, přelijeme octem a necháme půl hodiny stát. Potom vymačkáme vodu a na másle opečeme dožluta, máslo slijeme, zalijeme 100 ml vývaru a svaříme na polovinu. Zahustíme jíškou, vlijeme 4 lžíce bílého vína, smícháme, necháme na kraji plotny. Jazyk scedíme, okořeníme a podáváme s okurku. |
Poznámka
Vhodná příloha je rýže.