Recept

Hovězí kýta s petrželovo - hořčičnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42430

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1,3 kg Hovězí kýta
3 polévková lžíce Hořčice
6 ks Hřebíček
0,5 l Mléko nízkotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet jablečný
10 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Tuk
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 690kJ
14% Sacharidy 50 g
40% Tuky 30 g
11% Sodík 211 mg
95% Bílkoviny 54 g

Hovězí kýta s petrželovo - hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do velkého kastrolu nalijeme studenou vodu, ponoříme do ní hovězí maso, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, celý pepř a hřebíčky, bobkový list a jablečný ocet. Po přivedení k varu vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu a 10 minut. Uvařené maso vyjmeme a odlijeme si šálek vývaru.

2

Omáčku připravíme takto: Na mírném ohni v kastrůlku rozehřejeme tuk s nízkým obsahem cholesterolu a dáme bokem, vmícháme hladkou mouku a hořčici, přilijeme vývar a mléko a opět na mírném ohni přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí za stálého míchání. Přidáme petržel a podle chuti okořeníme.

3

Uvařené maso nakrájené na tenké plátky, naskládáme na talíř a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Jako přílohu použijeme uvařenou baby karotku a dušenou zeleninu, např. brokolici nebo květák.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept