Fazolkový salát s balkánským sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový salát s balkánským sýrem
Fazolkový salát s balkánským sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42472 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr balkánský |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 11,1mg |
Draslík | 337,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Rajčata, Sůl, Sýr balkánský, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkový salát s balkánským sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté fazolky vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Scedíme a necháme vychladnout. |
2 | V míse smícháme vychladlé fazolky s omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Zalijeme zálivkou umíchanou z oleje, hořčice a octa. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem. |
3 | Salát podáváme vychlazený, můžeme doplnit tmavým pečivem. |