Mořský okoun s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okoun s bylinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42480 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Brambory |
1 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citron |
400 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
600 g | Okoun - filety |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 650,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 323,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun - filety, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citron nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský okoun s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Malé oloupané brambory rozkrojíme, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, položíme na plech s pečicím papírem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C. Po 30-35 minutách zkusíme, zda jsou brambory upečené dokřupava. |
2 | Než se brambory upečou připravíme nízkou keramickou misku, narovnáme do ní 2 rozkrojené mořského okouny (nebo 4 filety bílé ryby bez kostí), zasypeme citronovou kůrou, tenkými plátky zelené cibulky, prolisovaným česnekem, čerstvě nasekanou petrželkou a zakapeme citronovou šťávou. Do solíme a do pepříme podle chuti. Přikryté alobalem pečeme 20-25 minut, až jsou ryby propečené. Opékané brambory, vypečená šťáva a dušené fazolky podáváme jako přílohu. |