Kuřecí polévka se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka se žampiony
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42563 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
400 g | Kuřecí polévková směs |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1500 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 104,6mg |
Draslík | 176,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí polévková směs nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omytou kuřecí polévkovou směs povaříme v osolené vodě spolu s celou cibulí a kořeníme doměkka. |
2 | Očištěnou kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme a podusíme v hrnci na másle asi 30 minut doměkka. 10 minut před koncem dušení přidáme k zelenině očištěné, na plátky nakrájené žampiony. |
3 | Směs zeleniny a žampionů zalijeme přecezeným kuřecím vývarem a uvedeme do varu. Vlijeme rozšlehaný žloutek a krátce povaříme za stálého míchání. Nakonec přidáme vykostěné, nakrájené kuřecí maso a nasekanou petrželku. |