Pestrá kuřecí křídla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrá kuřecí křídla
Pestrá kuřecí křídla
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42583 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
600 g | Kuřecí křídla |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
120 ml | Vývar slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 414,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kuřecí křídla, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrá kuřecí křídla postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá kuřecí křídla uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | V kastrole na oleji osmažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a hrášek. Osolíme, opepříme, osladíme, okořeníme zázvorem a zakapeme sójovou omáčkou. Krátce osmahneme. |
3 | K zelenině přidáme křidélka, zalijeme vývarem rozmíchaným se Solamylem a podusíme 15-20 minut. |
4 | Potom křídla vyjmeme, zeleninu se žampiony upravíme na talíře a křidélka položíme navrch. |
5 | Můžeme podávat s vařenou rýží nebo s vařenými bramborami. |