Jednoduchý recept

Slovenské langoše

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42687

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
40 g Droždí
100 g Jogurt bílý
100 g Kečup
500 ml Mléko polotučné
1000 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
150 ml Olej stolní
1 kávová lžička Soda jedlá
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,497 kcal
Kilojoule 6 263kJ
55% Sacharidy 198 g
76% Tuky 57 g
46% Sodík 928 mg
77% Bílkoviny 43 g

Slovenské langoše postup přípravy receptu:

1

Z droždí, špetky cukru a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Do mouky vmícháme jedlou sodu a sůl, přilijeme ohřáté mléko, olej, přidáme jogurt a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto.

2

Igelitový sáček uvnitř vymažeme olejem, vložíme do něj těsto a uložíme do chladničky.

3

Z těsta můžeme 2-3 dny odebírat vždy potřebný kousek. Rukama potřenýma olejem z něj vytvarujeme placku, kterou smažíme na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách. Langoše při smažení propichujeme vidličkou.

4

Podáváme s prolisovaným česnekem, kečupem nebo nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept