Halušky z krupice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halušky z krupice
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42706 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
400 g | Pšeničná krupice |
5 g | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 402,3mg |
---|---|
Cholesterol | 241,1mg |
Draslík | 65,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halušky z krupice postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko, přivedeme k varu a hlídáme, aby neuteklo. Pomalu za stálého míchání přisypeme krupici, přidáme máslo, zmírníme oheň a vaříme zvolna asi 10 minut. Těsto se musí přestat lepit. Hrnec odstavíme, obsah občas promícháme až do vychladnutí. Potom přimícháme vejce, přidáme špetku muškátu, důkladně promícháme a těsto protlačujeme přes sítko s většími oky rovnou do vroucí osolené vody. Nožem těsto odkrajujeme od síta, aby halušky nebyly příliš dlouhé. Halušky zavařujeme asi 5 minut, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou. |
2 | Halušky používáme stejně jako klasické těstoviny. |