Zahuštěná zelená polévka s masovými kuličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zahuštěná zelená polévka s masovými kuličkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42775 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Masové kuličky | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kečup ostrý |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 126,7mg |
Draslík | 559,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná, Česnek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Kečup ostrý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zahuštěná zelená polévka s masovými kuličkami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci s rozehřátým máslem opečeme, přidáme oloupané a na malé kostky nakrájené brambory, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, vysypeme nakrájené zelené fazolky, zalijeme vodou a pod poklici povaříme 15 minut. Potom ještě horkou polévku mixérem rozmixujeme, podle vlastní chutě osolíme, opepříme, vylijeme smetanu, přivedeme k varu a hned polévku odstavíme. |
2 | Uvařenou polévku porcujeme na hluboké talíře, do každé porce položíme masové kuličky a podáváme. |
3 | Masové kuličky: Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, rukou dobře promícháme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, kečup, rozklepneme celé vejce, vysypeme strouhanku, všechny suroviny ještě důkladně promícháme. Z připraveného těsta rukama tvarujeme malé kuličky a na pánvi s olejem opečeme. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem, ozdobenou petrželovou natí.