Vařený dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený dresink
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42807 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Kari koření |
2 polévková lžíce | Majonéza |
500 ml | Mléko - podmáslí |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 158,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Kari koření, Ocet vinný, Pažitka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Mléko - podmáslí, Mléko polotučné, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený dresink postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve očistíme jablka a cibuli, jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na větší kousky. |
2 | V hrnci vaříme zhruba 15 minut podmáslí, mléko, kari, cukr, víno a připravená jablka s cibulí. |
3 | Po uvaření odstavíme, po vychladnutí přimícháme olej, ocet, majonézu a nakrájenou pažitku. Dresink vložíme do chladničky, kde jej necháme důkladně vychladnout, poté ihned servírujeme. |
Poznámka
Dresink se hodí k jakémukoliv salátu.