Pečená treska s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42904 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 kg | Filé z aljašské tresky |
1,5 kávová lžička | Kari koření |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
3 plátek | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tuk |
Bylinkové máslo | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 93,8mg |
Draslík | 102,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 40,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Kari koření, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo pokrájenými celerovými lístky. Směsí vysypeme zapékací mísu vymazanou tukem. |
2 | Řezy tresky zaprášíme z obou stran kari kořením, osolíme a opepříme. Rozložíme do mísy a na každý kousek dáme polovinu plátku slaniny. |
3 | Pečeme nezakryté v troubě předehřáté na 180 °C cca 25-30 minut, dokud se maso nezačne rozpadat. |
4 | Mezitím připravíme bylinkové máslo. Změklé máslo utřeme s citronovou šťávou, najemno nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Pomocí nože vytvoříme ruličku, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici. |
5 | Hotovou rybu rozdělíme na talíře, dozdobíme kousky bylinkového másla a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme bílé pečivo, chléb nebo vařené brambory.