Hrušky pečené se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky pečené se skořicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42923 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 ks | Hrušky |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
60 g | Žervé |
4 polévková lžíce | Žloutkový krém |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 17,1mg |
Draslík | 187,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Hrušky, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Žervé, Žloutkový krém mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky pečené se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a podélně je rozkrojíme. Pokapeme citronovou šťávou, hrušky položíme rozkrojenou stranou na plech. |
2 | Do hrnce dáme cukr, skořici, žervé a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Směs přelijeme přes hrušky. |
3 | Pečeme 25 minut, občas přelijeme cukrovou šťávou. |
4 | Před podáváním prohřejeme žloutkový krém k bodu varu a nalijeme na dno talířků. Na každý talířek dáme 2 půlky hrušek. |
5 | Ozdobíme citronovou kůrou a podáváme. |