Sleď grilovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleď grilovaný
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42950 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Barbecue omáčka |
40 ml | Citronová šťáva |
600 g | Salát okurkový |
1200 g | Sleď čerstvý |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 420,0mg |
Draslík | 75,0mg |
Vláknina | 440,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Barbecue omáčka, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát okurkový, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleď grilovaný postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané sledě omyjeme i zevnitř, potřeme citronovou šťávou, osolíme. Vložíme do grilovacích kleští na ryby, nemáme-li kleště, použijeme alobalovou grilovací misku. Důležité je, aby ryba zůstala vcelku. |
2 | Kleště s rybou položíme na středně rozpálený gril a grilujeme z každé strany aspoň 5 až 6 minut. |
Poznámka
Ryby servírujeme vcelku a doplníme nějakou pikantní omáčkou (kupříkladu barbecue). Podáváme s okurkovým salátem.