Jednoduchý recept

Indiánský chleba z kukuřičné mouky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42964

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 ml Mléko kefírové
160 g Mouka kukuřičná
130 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 kávová lžička Sůl
60 g Tuk ztužený
1 ks Vejce slepičí
Na vymazání
1 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 913kJ
17% Sacharidy 60 g
27% Tuky 20 g
14% Sodík 284 mg
17% Bílkoviny 9 g

Indiánský chleba z kukuřičné mouky postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme obě mouky s kypřícím práškem, přidáme cukr, sůl a sodu.

2

Ve větší míse promícháme s kefírem vejce, přimícháme moučnou směs a rozpuštěný tuk. Umícháme těsto se žmolky, které vlijeme do vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Chleba necháme prochladnout na mřížce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept